Spinazie roerbakken

spinazie-roerbakken

Spinazie klaarmaken neemt niet veel tijd in beslag. Maar heb je wel eens gedacht aan spinazie roerbakken? Misschien heb je er anderen al eens over gehoord, of heb je het op tv gezien of in een recept gelezen. Maar hoe gaat het in zijn werk? We leggen het je hier graag uit. Het is belangrijk dat je voordat je gaat starten met roerbakken alle ingrediënten klaar zet, dan kun je namelijk nog sneller een gezonde maaltijd op tafel zetten. Krijg je ook al zin om te eten? Wacht dan niet langer maar zorg dat je nu spinazie in huis haalt en olie en dan kun jij aan de slag (diepvries spinazie is ook een optie)!

Ingrediënten

  • Spinazie
  • Olie

Bereidingswijze

Hieronder leggen we je stapsgewijs uit hoe je spinazie kunt roerbaken. Dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, dus ook wanneer je wat haast hebt, geen probleem spinazie roerbakken heb je zo gedaan!

  1. Neem de spinazie en was deze indien nodig. Het is aan te raden de spinazie altijd te wassen zodat hij lekker fris is.
  2. Je neemt de wokpan en deze zet je op het vuur. Als je geen wokpan hebt, kun je hiervoor ook een koekenpan gebruiken.
  3. Je giet een laagje olie in de pan en deze verhit je goed. De olie moet namelijk goed heet zijn zodat je daarna de spinazie sneller kunt roerbakken.
  4. Op het moment dat de olie heet genoeg is neem je de spinazie en deze laat je vijf minuten goed doorbakken. Je moet er wel aan denken dat je steeds goed blijft roeren.
  5. Nu is de spinazie eigenlijk al klaar. Je zet het vuur uit, je neemt een paar borden en dan schep je de spinazie op de borden en dan heb je een heerlijke maaltijd.

Tip bij spinazie roerbakken

Bij het roerbakken van spinazie kan het zijn dat je wat meer smaak wilt toevoegen aan je maaltijd. Je kunt daarbij eerst een uitje fruiten in de olie en een beetje fijngehakte knoflook bakken. Als dat klaar is dan kun je de spinazie toevoegen en dan heb je wat meer smaak aan je maaltijd. Het is voor iedereen anders hoe hij of zij de spinazie wil maken, de een houdt van meer smaak dan de ander. Zo zie je maar, veel tijd heb je niet nodig om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Smakelijk eten!